Friday, 11 November 2011

Maggi Blackpepper Beef

Sempena Aidiladha confirm ramai di kalangan kite yang membuat ibadah korban kan..dan confirm jenjiran tetangga mendapat agihan dari daging korban tersebut..bemacam2 la pulak resepi yg dok di pikirkan dek sang suri contohnye Sup daging pehhh sodap wehh cicah roti time sup tu pepanas lagik kan..amboihh kecur lak aku!

Ok ler meh aku nak share resepi instant bagi suri yang bekerja lak tu balik traffic jem kan sampai umah da lambat hubby lak wat muka kelaparan sambil tepok2 perut tudiahhh..kelam kabut capai kitchen gadget!



Maggi Black Pepper Beef
Sumber: Maggi

Bahan-bahan

Minyak masak
Daging lembu - di rebus terlebih dahulu dan hiris nipis (lebih bagus kalau dapat daging batang pinang takyah nak rebus empuk).
Kentang - wedges cut
Bawang besar - hiris membulat
Perencah Maggi Black Pepper
Garam secukup rasa
2 cawan air



Cara-cara

Panaskan minyak di dalam kuali.
Masukkan kentang dan daging lembu kemudian goreng sebentar hingga masak (jangan sampai garing lak).
Setelah kentang dan daging masak, tumiskan pula bawang besar sehingga agak kekuningan kemudian boleh la di masukkan perencah Maggi Black Pepper dan 2 cawan air kemudian kacau rata dan biarkan hingga didih. Tambahkan garam dan serbuk perasa jika suka. 

*sekiranya korang rasa kuah black pepper ni tak berapa nak pedas, korang bole tambahkan lagi serbuk black pepper ikut pada tahap kepedasan yang korang suka.


1 comment:

  1. tu diah.. masak blekpepper katenyer... esok misi dgg lagik la kan kan kan.. smpi daging abis ***kate kat diri sendiri benonye

    ReplyDelete